Today CurrentAffairs | 18 May 2020
Share

1.World Hypertension Day is observed every year on _________.

A- 15 May

B- 16 May

C- 17 May

D- 18 May

Ans-   C

2. Which State Government has launched the e-Sanjeevani OPD Online service ?

A- Rajasthan 

B- Kerala 

C- Maharashtra 

D- Gujarat 

Ans-    C

3. World AIDS Vaccine Day is observed every year on _________.

A- 16 May

B- 18 May

C- 17 May

D- 19 May

Ans-    B

4. The book Fear of God has been released, who is its Author ?

A- Sudha Murti

B- Dharmendra Rai

C- V Krishna Swamy

D- Vdhaan

Ans-    D

5. International Museum Day is observed every year on _________.

A- 18 May

B- 19 May

C- 17 May

D- 16 May

Ans-    A

6. Indian finance minister has launched the __________ Programme for digital education in India.

A- ePathshala

B- eBharat

C- evista

D- eShiksha

Ans-   C

7. According to the report of the Comprehension firm, who will become the world’s trilayers by 2026 ?

A- Bill Gates

B- Jeff Bezos

C- Bernard Arnault 

D- Mukesh Ambani 

Ans-    B

8. The Centre has approved a modified project report of Ujh Dam.Ujh Dam is in _________.

A- Assam 

B- Sikkim 

C- Nagaland 

D- Jammu and Kashmir 

Ans-    D

9. Recently,Hossein Kazempour Ardebili passed away. He was the OPEC governor of ________.

A- Iran

B- Saudi Arabia 

C- Oman

D- Russia 

Ans-    A

10. Who among the following is the author of “Wuhan Diary: Dispatches from a Quarantined City”?

A- Mo Yan

B- Yu Hua

C- Fang Fang

D- Wan Huang

Ans-    C

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *