Today Current Affairs ! 02 September 2019
Share
Current Affairs  ! Today Current Affairs  ! Today gk 

1. Indian City Mumbai has ranked ___ on safe Cities Index(SCI) 2019 ?

     A- 18th    B- 37th

     C- 45th     D- 67th

Ans- Option- C

2. Which of the Following City topped the Safe Cities Index (SCI) 2019 ?

     A- New York     B- ShShanghai

     C- Paris              D- Tokyo 

Ans- Option- D

3. Which of the Following Country won SAFF Under- 15 Title ?

     A- India     B- Bangladesh 

     C- Nepal    D- Sri Lanka 

Ans- Option – A

4. In September 2019, Which of the Following Country hosted the South Asian Speakers Summit ?

     A- Thailand      B- Cambodia 

     C- Indonesia     D- Maldives 

Ans- Option- D

5. The Gorewada International Zoo will be set up in ____ ?

     A- Ranchi      B- Nagpur 

     C- Pune         D- Mumbai 

Ans- Option- B

6. Tamilisai Soundararajan has been appointed as the new Governor of ___ ?

       A- Assam           B- Andhra Pradesh 

       C- Telangana    D- Manipur 

Ans- Option- C

7. Yashaswini Deswal is associated With Which of the Following Sports ?

      A- Shooting      B- Badminton 

      C- Hockey        D- Wrestling 

Ans- Option- A

8. Google Doodle honours Amrita Pritam on her 100th Birth. She was an Indian ____ ?

     A- Scientist      B- Novelist 

     C- Actress         D- Para Athlete 

Ans- Option- B

9. Who among the Following took charge as the Eastern Army Commander ?

      A- Kamal Jit Singh           B- Ranbir Singh 

      C- Man Mohan Singh Rai  D- Anil Chauhan

Ans- Option- D

10. What is the length of the Country’s longest electrified rail tunnel between Cherlopalli & Rapuru in Andhra Pradesh ?

      A- 8.5km     B- 6.6km

      C- 5.1km      D- 3.9km

Ans- Option- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *