Today Current Affairs !! 9 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK 

1.  Recently, babasaheb dhabekar passed awey. He was a/an _____.

  1. Politician
  2. Actor
  3. Doctor
  4. Singer

Ans:- A

2. Who has been choosen chosen for the prestigious Raja Ram Mohan Roy Award 2019?

  1. Vikram Chandra
  2. Arun Shourie
  3. Gulab Kothari
  4. Vinod Dua

Ans:- C

3. Which of the following has lounched a new mobile app called ‘Farmitra’ for the ease vo f framers?

  1. New India Assurance
  2. Bharti AXA General Insurance
  3. Bajaj Allianz General Insurance
  4. United India Innsurance

Ans:-  C

4. Where was the 2nd ‘ No Money for Terror 2019 coference held?

  1. Germany
  2. Australia
  3. India
  4. Japan

Ans:- B

5. Recently, the _____ announced a list ‘ 100 Novel That Shaped Our Wor’ .

  1. AJ Jazeera
  2. Candian Broadcasting Corporation
  3. CNN International
  4. British Brodcasting Corporation

Ans:-  D

6. Recently, who has elected as the General Vice- President of International Organisation development   Association ?

  1. Khyati Bhatnagar
  2. Anamika Singh
  3. Vinaya Shetty
  4. Mamta Gupta

Ans:- C

7. Where did Vice – President M Venkaiah Naidu inaugurate 10th Asian Conference  of Emergency Medicine?

  1. Pune
  2. Hyderabad
  3. Kalkata
  4. New Delhi

Ans:- D

8. What is the score of India in the Freedom on the Net (FoTN) report for the year 2019?

  1. 40
  2. 45
  3. 50
  4. 55

Ans:- D

9. When is the National Cancer Awareness Day observe ?

  1. 5 Novenver
  2. 6 November
  3. 7 November
  4. 8 November 

Ans:- C

10. Who among the following was / were given the Gemcon Young Literature award and Gemcon Young Literature Award in November 2019?

  1. Abhisshek Sarkar
  2. Rofiquzzaman Rony
  3. Habib Wahid
  4. Both 1 and 2

Ans:- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *