Today Current Affairs !! 8 October 2019
Share

1. Recemtly N.v Balasubramanian passed away. He was a/an___

  1. Doctor
  2. Politicain
  3. Judge
  4. Journalist

Ans:- C

2. Who has been appointed as the chairman of the Land Ports vAuthority of India (LPAI)november 2019?

  1. Sunil Kumar
  2. Arjun Singh
  3. Sushil Varshney
  4. Aditya Mishra

Ans:- D

3. The State Governor of Gujarat has set a target of Achiving ____ GW of renewable energy by 2022.

  1. 10
  2. 520
  3. 30
  4. 40

Ans:- C

4. Which of the following will organise Global Invester Meet 2019 in November 2019?

  1. Uttarkhand
  2. Uttar Pradesh
  3. Himanchal Pradesh
  4. Rajasthan

Ans :- C

5. Where will the third edition o women scientist and Entrepreneurs conclave be organised in November 2019?

  1. Pune
  2. Hyderabad
  3. Raipur
  4. Kolkata

Ans:- D

6. Recently _____ State government signed an agreement worth 50 million Euros with the french Development Agency to help restore the state’s forests and preserve its biodiversity.

  1. Assam
  2. West bengal
  3. Kerala
  4. Andhra Prades

Ans :- A

7. What is the theme of the 5th India International Science festival (IIFS) ?

  1. Science for Transformation
  2. Science for New India
  3. RISEN India
  4. Boost New India

Ans:- C

8. Which Country has decided not to Join the Regional Comprehensive Economic parttership (RCEP) deal?

  1. India
  2. United State
  3. New Zealand
  4. United Kingdom

Ans :- A

9. Which indian Origin researcher has won the Australian government early career researcher of the year 2019 award?

  1. KS Mukherjee
  2. Nashant Patli
  3. M K Sanoo
  4. Neeraj Sharma

Ans:- D

10. Which term has clinched the 2019 Deohar Trophy?

  1. India C
  2. India B
  3. India A
  4. India E

Ans:- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *