Today Current Affairs !! 5 November 2019
Share

👨‍🎓Today Current affairs !! Today GK 🌄

1. the First ever india Uzbekistan jaint military exercise Dustlik 2019 began at chirchiq Tarining area nearn Tashkent on ____2019.

  1. 3 November 
  2. 4 November 
  3. 2 November 
  4. 1 November 

ans:- B 

2. The Fifth India international Science festival will began from_____ 2019.

  1. 5 November 2019
  2. 6 November
  3. 7 November
  4. 8 November

Ans:- A

3. In ____ the biennial commonwealth law minister Conference began in Colombo on 4 Nov 2019 under theme equal access to justice and Rule of Law .

  1. China
  2. Nepal
  3. Sri Lanka
  4. Indonesia

Ans:- C

4. India’s Lakhya Sen has won the saarloLux open badminton tournament at saarbucken in ______.

  1. France
  2. Italy
  3. Germany
  4. Spain

Ans:- C

5. The Odd -Even Scheme to combat air pollution was implemenet in the National capital from 4 Nov 2019. It will go on for how many days?

  1. 10
  2. 5
  3. 12
  4. 16

Ans:- C

6. ____ Government has start services for devotees coming to visit sultanpur Lodhi during the 550th Prakash purab celebrations of shri Guru Nanak Dev Ji .

  1. Punjab
  2. Delhi
  3. Haryana
  4. Uttar Pradesh

Ans:- A

7. Noted writer ____ has been selected for the 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019.

  1. Nirmal
  2. Divya Prakash
  3. Yashpal
  4. Anand

Ans:- D

8. Who amongst these claimed the 2019 Wta Finals in China?

  1. Ashleigh Batry 
  2. Sreena Williom 
  3. simon Halepa 
  4. Mary Kunch 

Ans:- A 

9. ______ won the Paris master 2019 titles. 

  1. Roger Fedder 
  2. Novak Djokovic 
  3. Rafael Nadal 
  4. Andy Murray 

Ans:- 2 

10. Germany will invested ____Euros over the next five year on environmentally – friendly urban mobility in India.

  1. 2 Billion 
  2. 3 Billion 
  3. 1 Billion 
  4. 9 Billion 

Ans:- C 

11. India stands at what position in terms of gold reserves in the world?

  1. 12
  2. 10
  3. 11
  4. 13

Ans:- B 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *