today Current Affairs !! 4 November 2019
Share

1.  Which of these film producer passed away recently?

  1.  Surjit nandiya wala
  2. RB Chaudhari
  3.  Siddharth Roy Kapoor
  4.  Champak Jain

 Ans:- D 

2. The centre first ever, foundation course Aarambh  beginning for 2019 batch probationer civil servant has begun in _______

  1. Madhya Pradesh
  2. Rajasthan
  3. Gujarat
  4. Arunachala Pradesh

Ans:- C

3. India’s prithivi Sekhar beat Jaroslav Smedek of the Czech Republic and clinched the mens singles title in world deaf Tennis championship 2019, held in ______.

  1. Turkey
  2. China
  3. Belgium
  4. Russia

Ans:- A

4. The BCCI Ethics officer D K jain has asked ______ to Appear in person for the second  time on November 12.

  1. Sachin Tendulkar
  2. Rahul Dravid
  3. Virendra Sewag
  4. Gautam Gambhir

Ans:- B

5. Which of these books by AIR was launched recently?

  1. Yoga Anatomy
  2. The true Meaning of Yoga
  3. Light of Yoga
  4. Yin Yoga

Ans:- B

6. Who released the 14th edition of the National Health Profile 2019 on October 30, 2019?

  1. Amit Shah
  2. Smriti Irani
  3. Harsh Vardhan
  4. Rajnath Singh

Ans:- C

7. To which position did drop in the latest FIFA rankings?

  1. 106
  2. 104
  3. 105
  4. 98

Ans: A

8. Who among these visited Lingdum monastery in Ranka as part of two-day visit to Sikkim beginning 3 Nov 2019?

  1. Narendra Modi
  2. Venkaiah Naidu
  3. Ram Nath Kovind
  4. Amitv Shah

Ans:- C

9. The government released the maps of newly created union territories of Jammu-Kashmir and Ladakh and the map of India depiciting these union territories. The UT of Ladakh will have _______ districts.

  1. 2
  2. 3
  3. 1
  4. 4

Ans:- A

10. The Government has announced setting up anti human trafficking and women help desks in all district at a cost of Rs. _____ crore.

  1. 100
  2. 500
  3. 75
  4. 200

Ans:- A

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *