Today Current Affairs !! 31 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. In 2019, who has been appointed as the 47th chief justice of India ?

  1. Justice N.V Raman
  2. Justice Sharad Arvind Bobde
  3. Justice S. Abul Nazeer
  4. Justice Arun Kumar Mishra

Ans:- B

2. Ijn October 2019, India and _____ have agreed to established a Strategic Partnership Council.

  1. Bhutan
  2. Sri Lanka
  3. Indonesia
  4. Soudi Arabia

Ans:- D

3. The center has set a target of ensuring at last 70 per cent infants to have access to breast milk by the year_______.

  1. 2022
  2. 2025
  3. 2027
  4. 2030

Ans:- B

4. Recently a delegation of 23 members of parliament from different European countries which is on a two-day visit to _______ met students, women, traders, fruit growers besides panchs & sarpanch

  1. Shimla
  2. Jaipur
  3. Ranchi
  4. Srinagar

Ans :- D

5. Recently the Bangladesh Cricket Board has agreed to India’s proposal to play a day-night Test in _____ during the upcoming two match series.

  1. Kolkata
  2. Dhaka
  3. Hyderabad
  4. Chittagong

Ans:- A

 6. which state has become the first state in the country to enact a law on contract framing?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Maharashtra
  4. Andhra Pradesh

Ans:- B

7. Recently, Robert Evans passed away. He was a/an _____.

  1. Judge
  2. Producer
  3. Doctor
  4. Politician

Ans:- B

8. when is the International Animation Day (IAD) observed?

  1. 20 October
  2. 26 October
  3. 28 October
  4. 29 October

Ans:- C

9. What isthe rank of IIM Calcutta in the ‘Financial Times Master in Management Ranking 2019?

  1. 15
  2. 17
  3. 19
  4. 21

Ans:- B

10. Who has become the fastest India to Complete Iron man Malaysia in a record timing of 12 hours and 14 minutes?

Ranbir Singh

Satinder Kumar Saini

Swaroop Singh Kuntal

Depinder Singh

Ans:- C

 

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *