Today Current Affairs | 31 May 2020
Share

1.World No Tobacco Day is observed every year on ________.

A- May 29

B- May 30

C- May 31

D- May 28

Ans-    C

2. Which State Government has launched the “Rojgaar Setu” for skilled workers ?

A- Madhya Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Chhattisgarh 

D- Gujarat 

Ans-    A

3. Which of the following has launched the ‘Sodar’ app to help people maintain social distancing?

A- Apple 

B- Facebook 

C- Microsoft 

D- Google 

Ans-    D

4. Which State Government launched “Mukhyamantri Swarozgar Yojana” for migrants ?

A- Rajasthan 

B- Bihar 

C- Maharashtra 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

5. Who among the following has been appointed as the new Chief Executive Officer (CEO) of French technology major Capgemini Group?

A- Arvind Krishna 

B- Aiman Ezzat

C- Ginni Rometty

D- Paul Cormier

Ans-   B

6. Who among the following will become the new Chairman of JP Morgan South Asia and SouthEast Asia?

A- Utkarsh Dhariya

B- Maneesh Singh

C- Shashank Mathews

D- Leo Puri

Ans-    D

7. Which Country hosted the heads of BRICS tax Authorities ?

A- India 

B- Russia 

C- Brazil 

D- China 

Ans-    B

8. Recently, Venkataramani Sumantran has been appointed as the independent director of which of the following airlines?

A- IndiGo

B- GoAir

C- Spicejet 

D- Vistara 

Ans-    A

9. R.Sreelekha will become the first woman Director General of Police (DGP) of ________.

A- Assam Police 

B- Telangana Police 

C- Kerala Police 

D- Jharkhand Police 

Ans-    C

10. Who among the following is the only cricketer in Forbes’ top 100 highest-paid athletes of 2020?

A- Virat Kohli 

B- Chris Gayle 

C- MS Dhoni 

D- Sachin Tendulkar 

Ans-    A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *