Today Current Affairs !! 30 October 2019
Share

 

Today Current Affairs !! Today Gk 

1. Recently , John Beedle, passed away in October 2019,. Who was he ?

  1. Musician
  2. Folk Singer
  3. Horticulturalist
  4. Cricketer

Ans:- 3

 2. Who will be the brand ambassador for Rising Himachal Global Investors’ Meet- 2019?

  1. Shahrukh Khan
  2. Priyanka Chopra
  3. Anushka Sharma
  4. Yami Gautam

Ans :- 4

 3. Name the operation launched by Indian Railways against ticket touts involved in e-ticketing?

  1. Dhanush
  2. Goli
  3. Chor
  4. Dhund

Ans:- 1

4. Who beat Canada’s Bianca Andreescu in purple group round-robin clash at the Women’s Tennis Association Finals?

  1. Serena Williams
  2. Simona Halep
  3. Steffi Graf
  4. Martina Navratilova

Ans:- 2

5. “Tihar’ is a festival of which country?

India

Neoal

Bhutan

Sri Lanka

Ans:- 2

6. ______ is set to launch a solution in India where a smartphone can become a contactless acceptance devices?

  1. Visa
  2. RuPay
  3. Mastercard
  4. Visa Electron

Ans:- 3

7. Where is the third Future Investment initiative forum be held?

  1. Jeddah
  2. Makkah
  3. Tabuk
  4. Riyadh

Ans :-4

8. The bilateral ‘ Exercise SHAKTI’ is held between the armies of India and  _______.

  1. Russia
  2. Japan
  3. France
  4. USA

Ans:- 3

9. ______ New Years is celebrated a day after Badi Diwali.

  1. Punjab
  2. Gujarat
  3. Assamese
  4. Nepali

Ans:- 2

10. Where is Shanghai Cooperation Organisation head of state meeting is being held?

  1. Uzbekistan
  2. Tajikistan
  3. Russia
  4. China

Ans:- 1

11. Where is Thotlakonda Buddhist Complex located?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Telangana
  4. Andhra Pradesh

Ans:- 4

12. When is the World Day for Audio-visual Heritage celebrated?

  1. 29 October
  2. 28 October
  3. 27 October
  4. 30 October

Ans:- 3

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *