Today Current Affairs | 30 May 2020
Share

1.International Everest Day is observed every year on _______.

A- 26 May

B- 27 May

C- 28 May

D- 29 May

Ans-    D

2. Who will be appointed as the new chairman of JP Morgan South Asia And South East Asia ?

A- Markos Trayos

B- Anil Kishore 

C- Murli Maiya

D- Leo Puri

Ans-   D

3. Which of the following countries recently hosted virtual BRICS Heads of Tax Authorities’ meeting?

A- India 

B- Brazil 

C- Russia 

D- China 

Ans-    C

4. Ajit Jogi Passed away, he is the First chief Minister of Which State ?

A- Rajasthan 

B- Jharkhand 

C- Chhattisgarh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    C

5. Recently, the foundation stone for a Missile Park ” AGNEEPRASTHA” was laid at ________.

A- INS Kalinga 

B- INS aj

C- INS Vela

D- INS Karanj

Ans-    A

6. Recently, Centre has approved 445 crore rupees for implementation of Jal Jeevan Mission in which of the following states during 2020-21?

A- Jharkhand 

B- Chhattisgarh 

C- Rajasthan 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    B

7. Which Indian State has proposed to Start the first of it’s kind ‘State Health Register’ Project ?

A- Karnataka 

B- Odisha 

C- Chhattisgarh 

D- Kerala 

Ans-    A

8. Which of the following state government has started “Mukhyamantri Swarozgar Yojana” for returnee migrants?

A- Assam 

B- Bihar 

C- Manipur 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

9. Who among the following is the current Director General of the Sports Authority of India (SAI)?

A- Santosh Tyagi 

B- Sandip Pradhan 

C- Rohan Shah

D- Ajeet Chaudhary 

Ans-   B

10. Recently, Veerendra Kumar passed away. He was the Managing Director of which of the following newspapers?

A- Dinamani

B- Uthayan

C- Mathrubhumi

D- Mangalam

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *