Today Current Affairs | 30 June 2020
Share

1.International Day of Parliamentarism is observed every year on _________.

A- 28 June

B- 29 June

C- 30 June

D- 27 June

Ans-    C

2. Which Countrys equipment is banned by the Indian weightlifting Federation ?

A- Pakistan 

B- China 

C- Bangladesh 

D- US

Ans-   B

3. International Asteroid Day is observed every year on _________.

A- 30 June

B- 29 June 

C- 28 June

D- 27 June 

Ans-    A

4. In Which State India’s First lichen park was built ?

A- Sikkim 

B- Meghalay 

C- Himachal Pradesh 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

5. India has signed an agreement for the development of Kholongchhu (Joint Venture) Hydroelectric Project with which of the following countries?

A- Myanmar 

B- Nepal 

C- Bhutan 

D- Bangladesh 

Ans-    C

6. Recently, the World Bank has signed loan agreements for the housing sector of which of the following Indian state?

A- Bihar 

B- Tamil Nadu 

C- Manipur 

D- Assam 

Ans-    B

7. In Which State/ UT will the Country’s First plasma Bank be built :

A- Madhya Pradesh 

B- Andhra Pradesh 

C- Rajasthan 

D- Delhi 

Ans-   D

8. National Fertilizers Limited (NFL) has launched five Mobile Soil Testing Labs for testing the soil samples at the doorstep of farmers free of cost. NFL is headquartered in _______.

A- Jaipur 

B- Agra

C- Noida 

D- Lucknow 

Ans-    C

9. What is the name given to the world’s largest convalescent plasma therapy project launched in Maharashtra?

A- Project Platina

B- Project Sankalp

C- Project Rakshak

D- Project Indra

Ans-    A

10. Uttarakhand forest department has developed India’s first lichen park in _______.

A- Joshimath

B- Munsiyari

C- Nainital

D- Kotdwar

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *