Today Current Affairs | 30 July 2020
Share

1.World Day Against Trafficking in Persons is observed every year on _______.

A- 27 July 

B- 28 July 

C- 29 July 

D- 30 July 

Ans-     D

2. At the Ram Temple’s groundbreaking ceremony, Lord Ram’s images will be displayed in ________ .

A- Empire State Building 

B- Times Square 

C- Statue of Liberty 

D- Burj Khalifa 

Ans-    B

3. Which of the following city will get Northeast’s first manhole cleaning robot ‘BANDICOOT’?

A- Shillong

B- Imphal

C- Guwahati 

D- Agartala

Ans-     C

4. In July 2020, the Asian Development Bank (ADB) approved a grant of _______ to India from its Asia Pacific Disaster Response Fund (APDRF).

A- 1 million US Dollar

B- 3 million US Dollar 

C- 5 million US Dollar 

D- 7 million US Dollar 

Ans-     B

5. The Delhi govt has reduced VAT on diesel to ________ .

A- 16.75%

B- 19.15%

C- 20.50%

D- 24.25%

Ans-     A

6. In July 2020, Which of the following state has started its first govt-run interstate chopper service under the Central Government’s Regional Connectivity Scheme of ‘Ude Desh Ka Aam Nagrik’?

A- Assam 

B- Uttarakhand 

C- Sikkim 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    B

7. Which of the following insurance company has launched a crop insurance campaign titled ‘Bohot Zaroori Hai’?

A- Bajaj Allianz 

B- HDFC ERGO

C- TATA AIG

D- Bharti AXA General Insurance 

Ans-    D

8. Who among the following has won the Premier League’s Golden Boot award?

A- Harry Kane

B- Riyad Mahrez

C- Jamie Vardy 

D- Ben Chilwell

Ans-     C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *