Today Current Affairs| 30 April 2020
Share

1. Which of the following country’s Navy will host the world’s largest maritime exercises ‘Rim of the Pacific’?

A- Japan 

B- USA

C- Australia 

D- France 

Ans-    B

2. Which Country will host men’s world boxing championship in 2021 ?

A- USA

B- India 

C- Serbia 

D- Brazil 

Ans-    C

3. The Asian Development Bank gave $ 346 mn loan for the power sector in __________.

A- Telangana 

B- Uttar Pradesh 

C- Maharashtra 

D- Himachal Pradesh 

Ans-    C

4. Which State Started the ‘Jaganna Vidha Deewana’ scheme ?

A- Karnataka 

B- Kerala 

C- Tamil Nadu 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    D

5. Which of the following state cabinet will start ‘neighborhood classes’ besides tele-classes for students amid lockdown?

A- Assam 

B- Tripura 

C- Meghalay 

D- Nagaland 

Ans-    B

6. Which of the following state government has topped in providing employment to workers under Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme (MGNREGS)?

A- Uttar Pradesh 

B- Madhya Pradesh 

C- Chhattisgarh 

D- Maharashtra 

Ans-   C

7. Which Bank has decided to buy 29% stake in Max Life Insurance ?

A- Axis Bank 

B- City Union Bank 

C- Union Bank of India 

D- Karnataka Bank 

Ans-   A

8. Which of the following state has engaged 14,000 citizens as ‘Pratirodhi Bondhu’ to fight against COVID-19?

A- Assam 

B- Odisha 

C- Bihar 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    A

9. Who among the following has been appointed as the Chairman of Public Enterprises Selection Board (PESB)?

A- Mohit Nagpal

B- Manoj Kumar 

C- Pankaj Singh

D- Rajiv Kumar 

Ans-    D

10. Deepak Mittal has been appointed as the India’s new Ambassador to ________.

A- Oman

B- Qatar 

C- UAE

D- Denmark 

Ans-    B

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *