Today Current Affairs !! 3 November 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1.  recently Pawan Kapoor took charge as the new Ambassador to_______

  1.  USA
  2.   UAE
  3.  Japan
  4.  China

Ans:- 2

  2. who will receive the special Icon Award at the golden jubilee of international film festival of India IFFI in Goa in 2019?

  1.  Shahrukh Khan
  2.  Chiranjeevi
  3.  Rajnikant
  4.  Kamal Hassan

Ans:- C

 3. which of the following is host the UN Climate Change Conference in December 2019?

  1. Madrid 
  2. Barcelona 
  3. Paris 
  4. Rome 

Ans:- A 

 4. where did vice president M venkaiah Naidu inaugurated the 21st North East book fair?

  1.   Shillong
  2. Gauhati
  3. Imphal
  4. Agartala

Ans:- B

 5. with which country did India conduct the Second Edition of the annual joint military exercise name as Dharma guardian?

  1.  Japan
  2. Bangladesh
  3. Bhutan
  4. China

Ans:- A

6.  which of the following cyclone storm is all set to hit Maharashtra Konkan Goa and South Gujarat in November 2019?

  1. Maha 
  2. Fani 
  3. Vayu 
  4. Gaja 

Ans:- A 

 7. where will the 16th ASEAN- India Summit be held

  1.  India
  2. Thailand
  3. Malaysia
  4. Philippines

Ans:- B

 8. on unveiled the trophy of T20 world cup in Melbourne?

  1.  Aishwarya Rai
  2.  Kareena Kapoor
  3.  Katrina Kaif
  4.  Deepika Padukone

Ans:- B 

9.  private sector lender Dhanlaxmi Bank MD and CEO has resigned Dhanalakshmi was founded in________

  1. 1913
  2. 1927
  3. 1935
  4. 1949

Ans:- B 

 10. India and Germany signed ____ MoUs during German chancellor Angela markle’s two day visit to India from October 31 to November 2, 2019.

  1. 13
  2. 15
  3. 17
  4. 19

Ans :- C 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

One response to “Today Current Affairs !! 3 November 2019”

  1. Ranjan kumar jena says:

    3 oct nunhe 3 nov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *