Today Current Affairs !! 29 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Recently the fugitive leader of the Islamic State (IS) group Baghdadi killed himself during US Military operation in ______.

  1. Turkey
  2. Syria
  3. Iran
  4. Iraq

As:- B

2. In October 2019, Who took oath as the Haryana Chief Minister ?

  1. Om Prakash Chautala
  2. Bhupinder Singh Hooda
  3. Manohar Lal Khattar
  4. Kaptan Singh Solanki

Ans :- C

3. Recently the president of which country announced a tree- pronged security partnershipin the India in the Southern Indian Ocean in the Back Drops of Chinas Growing Ambition in the Region?

  1. USA
  2. France
  3. Japan
  4. UK

Ans :- B

4. In October 2019 who has become the first women to be chosen as Belgium’s New Caretaker Prime Minister ?

  1. Dominique
  2. Judy Smith
  3. Loretta Lynch
  4. Sophie Wilmes

Ans:- D

5. Where has the Hard Rock Opened world’s first guitar-shape hotel ?

  1. Florida
  2. California
  3. New Jersey
  4. Arizona

Ans:- A

6. ____ has been ranked under Top three “best value Destination” of the world in 2020 by Lonely Planate.

  1. Odisha
  2. Uttarakhand
  3. Kerala
  4. Madhya Pradesh

Ans:- 4

7. Where will the ICC men’s Twenty20 World Cup 2020 be Held ?

  1. India
  2. Sri Lanka
  3. Australia
  4. England

Ans:- C

8. In October 2019 which Cyclone is expected to affect the costal areas of Maharashtra Karnataka and Goa?

  1. Kyarr
  2. Vardah
  3. Ockhi
  4. Viyaru

Ans:- A

9. Recently, Dilip Parikh Passed away. He was the former Chief Minister of ________.

  1. Gujarat
  2. Bihar
  3. Punjab
  4. Haryana

Ans:- A

10. Who won the Mexican Grand Prix in October 2019?

  1. Sebastain Vettel
  2. Lewis Hamilton
  3. Max Verstappen
  4. Roger Fedder

Ans:- B

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *