Today Current Affairs | 29 July 2020
Share

1.International Tigers day is observed every year on _______.

A- 27 July 

B- 28 July 

C- 29 July 

D- 30 July 

Ans-     C

2. In July 2020, India, Indonesia Defence Ministers’ Dialogue held in _______

A- New Delhi 

B- Jakarta 

C- Kolkata 

D- Semarang

Ans-     A

3. Recently, the first batch of five Rafale fighter jets arrived at ___________.

A- Pathankot Air Base 

B- Hindon Air Base 

C- Sulur Air Base

D- Ambala Air Base

Ans-    D

4. IRCTC along with which of the following has ________ launch new Co-branded Contactless Credit Card on RuPay Platform.

A- Axis Bank 

B- HDFC Bank 

C- SBI

D- Punjab National Bank 

Ans-     C

5. Recently, the Lucknow Municipal Corporation named Chauk Chauraha after   _______.

A- Sushma Swaraj 

B- Lalji Tandon

C- Arun Jaitley 

D- Irfan Khan

Ans-     B

6. Recently, After the changes in FDI norms on civil aviation, NRIs can own__________% stake of Air India.

A- 100%

B- 90%

C- 80%

D- 75%

Ans-     A

7. What is the name of India’s first solar-powered ferry?

A- Sakhi

B- Jal

C- Aditya 

D- Prerna

Ans-     C

8. Recently cricketer Kazi Anik Islam has been handed a two-year ban by the national cricket board for failing a dope test in 2018. He plays inter national cricket for _______.

A- Srilanka 

B- Bangladesh 

C- Afghanistan 

D- South Africa 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *