Today Current Affairs !! 29 January 2020
Share

1. The Government of India and the state government of Assam recently signed a tripartite agreement with which tribal group?

A-  Bodo

B- Kuki

C- Adi

D- Nishi

Ans- A

2. Which state assembly recently passed a resolution to abolish the state’s legislative council?

A- Telangana

B- Maharashtra

C- Andhra Pradesh

D– Karnataka

Ans- C

3. What is the planned percentage of the government’s stake in Air India to be divested?

A- 50%

B- 60%

C- 75%

D- 100%

Ans- D

4. Which Indian city plays host to the third Global Potato Conclave of 2020?

A- Mumbai

B- Ahmedabad

C- Gandhinagar

D- Surat

Ans- C

5. Which Indian ship-builder is to deliver the anti-submarine stealth warship INS Kavaratti to Indian Navy?

A- Mazagon Dock Limited

B- Cochin Shipyard Limited

C- Hindustan Shipyard Limited

D- Garden Reach Shipbuilders and Engineers

Ans- D

6. The world’s smallest gold coin, which features Albert Einstein, is recently released by which country?

A-  USA

B- Switzerland

C- Germany

D- France

Ans- B

7. Marjan Sarec, who was seen in news after his resignation, was the Prime Minister of which country?

A-Slovenia

B- Slovakia

C- Serbia

D- Croatia

Ans-A

8. Who has been appointed as the chief executive of Indian Bank’s Association (IBA)?

A- Rajnish Kumar

B- V G Kannan

C- Sunil Mehta

D- Rakesh Sharma

Ans- C

9. Which Indian theatre artist is to be conferred the prestigious French honour, Knight of the Order of Arts and Letters?

A-  Naseeruddin Shah

B- Sanjana Kapoor

C- Girish Karnad

D- Lillette Dubey

Ans- B

10. Which Indian squash player became the runner-up in the Pittsburgh Open squash tournament?

A- Joshna Chinappa

B- Dipika Pallikal

C- Saurav Ghosal

D- Sunayna Kuruvilla

Ans- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *