Today Current Affairs || 29 February 2020
Share

1.Which aircraft carrier launched freighter services to assist shrimp farmers ?

A- IndiGo

B- Vistara

C- Spicejet

D- Alliance Air

Ans-    C

2. Which of the following country has decided not to sign the Millennium Challenge Corporation (MCC) with the US Government ?

A- Sri Lanka

B- UAE

C- France

D- Bangladesh

Ans-    A

3. What is the name of the new satellite, scheduled to be launched by the ISRO on March 5, 2020 ?

A- GISAT- 1

B- GISAT- 3

C- GISAT- 7

D- GISAT- 11

Ans-    A

4. Hosni Mubarak, who recently passed away, was the former President of which country ?

A- France

B- Libya

C- Greece

D- Egypt

Ans-    D

5. Recently, Ravi Shankar Prasad has inaugurated BSNL FTTH and wifi service in ________.

A- New Delhi

B- Agra

C- Dehradun

D- Chennai

Ans-   C

6. Who among the following has been appointed as India’s next Ambassador to Venezuela ?

A- Abhishek Singh

B- Rohit Chaudhary

C- Rahul Nandan

D- Mohit Tyagi

Ans-    A

7. Suella Braverman, an Indian-origin minister recently sworn in as the Attorney General of which country ?

A- United States

B- United Kingdom

C- New Zealand

D- Finland

Ans-    B

8. Who among the following has been conferred with the Sahitya Akademi’s translation prize, 2019 ?

A- Ashok Vajpeyi

B- Ambika Dutt

C- Baldev Singh

D- Susan Daniel

Ans-    D

9. In February 2020, Who among the following dethrones Virat Kohli to regain top spot in ICC Test rankings ?

A- Kane Williamson

B- David Warner

C- Steve Smith

D- Joe Root

Ans-    C

10. As per the recent ‘Hurun Global Rich List 2020’, which country has the highest number of billionaires ?

A- United States

B- China

C- Russia

D- India

Ans-     B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *