Today Current affairs !! 28 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. In October 2019, who has overtook Jeff Bezos to become the worlds richest person?

  1. Bill Gates
  2. Carlos Slim
  3. Robson Walton
  4. Warren Buffett

Ans:- A

2. Which of the following has become Gujarat’s first Kerosene-free district?

  1. Ahmedabad
  2. Vadodara
  3. Bharuch
  4. Gandhinagar

Ans:- D

3. Which one of the following has/have launched an online aptitude test called ‘Tamana’?

  1. CBSE
  2. NCERT
  3. NCTE
  4. Both 1 & 2

Ans:- D

4. In October 2019, the Government of India has issued travel advisory for Indian tourist visiting _______.

  1. Turkey
  2. Scotland
  3. Denmark
  4. Sweden

Ans:- A

5. Which one of the following will send a golf cart sized robot to the moon in 2022 to search for deposits of water beloww the surface ?

  1. ISRO
  2. JAXA
  3. SpaceX
  4. NASA

Ans:- D

6. After the election in Canada in October 2019, who will return to power as the Prime Minister of Canada?

  1. Doug Ford
  2. Andrew Scheer
  3. Justin Trudeau
  4. Stephen Harper

Ans:- C

7. In October 2019, who has been appointed as the India’s next High Commissioner to Samoa?

  1. Birendra Singh Yadav
  2. Muktesh Kumar Pardeshi
  3. Manjeev Singh Puri
  4. Vikas Swarup

Ans:- B

8.  As per a report released by National Crime Records Bureau, out of the total 3, 59, 849 criminal cases in 2017-18 which state alone had 56,011 cases ?

  1. Bihar
  2. Uttar Pradesh
  3. Haryana
  4. Uttar Pradesh

Ans:- D

9. Recently, V Nanammal passed away. She received the Padma Shri award in _____.

  1. 2015
  2. 2019
  3. 2018
  4. 2017

Ans:- C

10. Where will be the third session of Future Investment Initiative Forum be held?

  1. Yemen
  2. Saudi Arabia
  3. Libya
  4. Iran

Ans:- B

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *