Today Current Affairs || 28 March 2020
Share

1.Advanced Extremely High Frequency (AEHF-6) communications satellite has been launched by using which of the following launch system ?

A- Delta IV

B- Atlas V

C- Falcon 9

D- Ariane 5

Ans-    B

2. According to the Report, Which is the top Performing state in the field of organ donation ?

A- Tamil Nadu 

B- Telangana 

C- Maharashtra 

D- Kerala 

Ans-    C

3. Which of the following country has the maximum number of coronavirus cases in the world ?

A- USA

B- UK

C- Italy 

D- China 

Ans-    A

4. How much has the RBI reduced the repo rate ?

A- 4%

B- 4.4%

C- 4.65%

D- 4.75%

Ans-    B

5. Boris Johnson has been tested positive for coronavirus. He is the  Prime Minister of __________.

A- Germany 

B- Italy 

C- UK

D- France 

Ans-    C

6. Who among the following has partnered with Fit India, to provide a 21-Day Weight Loss Programme ?

A- Katrina kaif 

B- Shilpa Shetty

C- Madhuri Dixit

D- Sushmita Sen

Ans-    B

7. Which State plans to build two largest hospitals in the Country for treatment of COVID-19 ?

A- Kerala 

B- Maharashtra 

C- New Delhi 

D- Odisha 

Ans-    D

8. Recently, Which of the following state has recently announced a Covid-19-dedicated hospital with 1,000 beds ?

A- Odisha 

B- Haryana 

C- Bihar 

D- Rajasthan 

Ans-    A

9. PESO took measures to ensure uninterrupted supply of oxygen to hospitals, other health care facilities. PESO is headquartered in ________.

A- New Delhi 

B- Chennai 

C- Agra 

D- Nagpur 

Ans-    D

10. Recently, Floyd Cardoz passed away due to coronavirus. He was a renowned ________.

A- Actor 

B- Chef

C- Doctor 

D- Painter 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *