Today Current Affairs | 28 June 2020
Share

1. China, Pakistan signed a deal for the development of the Kohala power project under CPEC worth $2.4 billion in PoK. Kohala power project will be constructed on ________ river.

A- Indus

B- Satluj

C- Jhelum

D- Chenab

Ans-    C

2. Which is the only Indian City to be included in the top – 30 Startup Ecosystem list Released by Startup Genome ?

A- Bangalore 

B- Delhi 

C- Chennai 

D- Hyderabad 

Ans-   A

3. NASA named its headquarters after agency’s first African-American female engineer _________.

A- Katherine Johnson 

B- Mary.W.Jackson

C- John Glenn

D- Dorothy Vaughan

Ans-    B

4. Which State Government has launched the “Maha Parvana” Scheme ?

A- Rajasthan 

B- Delhi 

C- Maharashtra 

D- Madhya Pradesh 

Ans-   C

5. President Kovind wishes Prez Rajoelina, People on Madagascar’s 60th Independence Day. What is the capital of Madagascar?

A- Maputo 

B- Luanda 

C- Harare

D- Antananarivo 

Ans-   D

6. Who among the following is the current Union Minister of Tribal Affairs?

A- Hemant Soren

B- Arjun Munda

C- Ramesh Pokhriyal 

D- Babulal Marandi

Ans-   B

7. Which State Started the livestock justice scheme ?

A- Assam 

B- Uttar Pradesh 

C- Himachal Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-    D

8. Kempegowda is the founder of the city of _______.

A- Bengaluru 

B- Chandigarh 

C- Visakhapatnam 

D- Chennai 

Ans-   A

9. Which of the following state governments has launched ”At One Click” online cash aid initiative for MSMEs in the state?

A- Maharashtra 

B- Karnataka 

C- Gujarat 

D- Punjab 

Ans-    C

10. Who among the following has been first woman Chief Secretary of Punjab?

A- Vini Mahajan

B- Aruna Sundararajan 

C- Poonam Malakondaiah

D- Shantha Sheela Nair

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *