Today Current Affairs| 28 April 2020
Share

1.World Day for Safety and Health at Work is observed every year on _________.

A- 27 April 

B- 28 April 

C- 25 April 

D- 26 April 

Ans-    B

2. Which State has developed A robot named ‘KARMI- Bot’ to serve COVID-19 patients. 

A- Tamil Nadu 

B- Telangana 

C- Kerala 

D- Karnataka 

Ans-    C

3. Which of the following country’s Finance Minister has unveiled 100% state-backed ‘Bounce Back Loan Scheme’ for small businesses?

A- China 

B- USA

C- UAE

D- United Kingdom 

Ans-    D

4. Which Country has abolished the death penalty for minor ?

A- Saudi Arab

B- UAE

C- Bahrain 

D- Yemen 

Ans-    A

5. Which of the following country has recently canceled ‘Pitch Black’ 2020 air combat exercise?

A- Germany 

B- Spain 

C- France 

D- Australia 

Ans-    D

6. According to the “Trends in World Military Expenditure, 2019”, India is the __________largest military spender in the world.

A- Fifth 

B- Fourth 

C- Third 

D- Second 

Ans-    C

7. Which State Government has launched the Contact meeting Mobile App for Students. 

A- Haryana 

B- Madhya Pradesh 

C- Rajasthan 

D- Odisha 

Ans-    A

8. Which of the following telecom company has inked a $1 billion multi-year deal with Nokia to enhance 5G network capacity in India?

A- BSNL

B- Airtel 

C- Jio

D- Vodafone Idea 

Ans-    B

9. Which of the following bank has acquired 29% stake in Max Life Insurance?

A- State Bank of India 

B- ICICI Bank 

C- Axis Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-   C

10. Recently, Jhuma Khatun was banned for 4 years for doping. She was associated with which of the following sports?

A- Long Jump 

B- Running 

C- Swimming 

D- Weightlifting 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *