Today Current affairs !! 27 October 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK

1. Recently Dilip passed away. He served as the _____the Chief Minister of Gujarat

  1. 11
  2. 12
  3. 13
  4. 14

Ans:- C

2. In October 2019 PS Sreedharan Oilai has been appointed as the new Governor of ________.

  1. Nagaland
  2. Mizoram
  3. Manipur
  4. Sikkim

Ans:- B

3. Which of the following was crowned the 2019-20 Vijay Hazare Champions ?

  1. Tamil Nadu
  2. Maharashtra
  3. Kerala
  4. Karnataka

Ans;- D

4. The Ministry of health and family Welfare will observed the  ____ Week from 28 October to 2 November 2019.

  1. Vigilance Awareness
  2. Cleanliness
  3. Food Security
  4. Digital Awareness

Ans:- A

5. To whom did the European parliament award the Sakharov prize in October 2019?

  1. Hu Jia
  2. Li Zhi
  3. IIham Tohti
  4. Wang Zehen

Ans :- C

6. Which of the following has won the DigiDhan Mission Fin-tech Award 2018-2019?

  1. Payment
  2. BharatPe
  3. Social Finance
  4. JD Finance

Ans:- B

7. Indian and Chinese tourist will be exempted from visas to enter ____ for tourism or business purposes.

  1. Brazil
  2. Poland
  3. Finland
  4. Denmark

Ans:- A

8. When was the national Ayurveda Day celebrated in 2019?

  1. 24 October
  2. 25 October
  3. 26 October
  4. 28 October  

Ans:- B

9. Recently Railways has decided to convert 200 saloons into _____ luxury tourist trains to be run by the IRCTC.

  1. 5
  2. 10
  3. 15
  4. 20

Ans:- B

Which bank has excited the GST Network by selling its entire 10 per cent stake to as many as 13 state government?

  1. HDFC Bank
  2. Axis Bank
  3. Indusland Bank
  4. ICICI Bank

Ans:- D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *