Today Current Affairs | 27 May 2020
Share

1.Which of the following country has completely lifted its nationwide emergency?

A- Saudi Arabia 

B- Japan 

C- UAE

D- USA

Ans-    B

2. DRDO has created an AI based Attendance Application Name ?

A- AIIA

B- AIDO

C- AINA

D- AITA

Ans-    C

3. PM Modi paid tribute to former PM Jawaharlal Nehru on his death anniversary. Nehru was born in ________.

A- Agra 

B- Kanpur 

C- Varanasi 

D- Allahabad 

Ans-   D

4. Which State will set up the Oxygen Pipe Line System ?

A- Sikkim 

B- Bihar 

C- Meghalay 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

5. Government has announced open-sources code for which of the following app ?

A- MyGov

B- eVigil

C- Sangam

D- Aarogya Setu

Ans-    D

6. The Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India (TRIFED) has partnered with ________ to initiate “Van Dhan Samajik Doori Jagrookta Abhiyaan“ ?

A- UNICEF 

B- UNESCO 

C- NITI AAYOG 

D- Tata Trusts

Ans-    A

7. Which State has become the First State to Issue a report to save 1100 rare plants from extinction ?

A- West Bengal 

B- Odisha 

C- Kerala 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

8. Which of the following state/UT has canceled its annual “Kheer Bhawani Mela”?

A- Assam 

B- Jammu and  Kashmir 

C- New Delhi 

D- Nagaland 

Ans-   B

9. Which of the following state government has decided to consider lac cultivation as an agriculture activity in the state?

A- Assam 

B- Odisha 

C- Karnataka 

D- Chhattisgarh 

Ans-    D

10. Who among the following has launched his own grooming and personal care brand ‘FRSH’?

A- Hritik Roshan 

B- Virat Kohli 

C- Salman Khan

D- Akshay Kumar 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *