Today Current Affairs | 27 June 2020
Share

1.Russia plans to take the first tourist on a space walk in ________.

A- 2021

B- 2022

C- 2023

D- 2024

Ans-    C

2. Which Country has become the First State to dispose of 100% waste ?

A- Madhya Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Maharashtra 

D- Chhattisgarh 

Ans-    D

3. Which of the following country has topped the list in terms of Money parked in Switzerland’s central bank?

A- USA

B- UK

C- France 

D- Mexico 

Ans-   B

4. Which Country will Australia host the 2023 Women’s Football World Cup ?

A- Brazil 

B- USA

C- New Zealand 

D- Spain 

Ans-    C

5. Which of the following institute has developed nanozymes that destroy the cell membrane of bacteria?

A- IIT Mumbai 

B- IIT Madras 

C- IIT Delhi 

D- IISc Bengaluru 

Ans-    D

6. Which of the following company has partnered with Switzerland”s HeiQ to launch anti-viral fabric range ”ViroSecure”?

A- RSWM Ltd

B- Dinesh Mils

C- Raymond 

D- OCM

Ans-   A

7. Which State has launched the ‘Chief Minister Mother Confirmation Gift’ Scheme ?

A- Tripura 

B- Assam 

C- West Bengal 

D- Mizoram 

Ans-    A

8. Which of the following company has announced the launch of a battery swapping facility for electric vehicles (EVs) in partnership with Sun Mobility?

A- Oil and Natural Gas Corporation 

B- Bharat Petroleum 

C- Indian Oil Corporation Limited 

D- Hindustan Petroleum 

Ans-   C

9. Which of the following team has won the English Premier League 2019-20 title?

A- Chelsea F.C.

B- Liverpool F.C.

C- Manchester City F.C.

D- F.C. Barcelona 

Ans-    B

10. Which of the following country will host the FIFA 2023 Women’s World Cup?

A- Australia 

B- New Zealand 

C- France 

D- Russia 

Ans-   Both A and B 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *