Today Current Affairs | 27 July 2020
Share

1.The Central Reserve Police Force Raising Day is observed every year on ________.

A- 25 July

B- 26 July

C- 27 July 

D- 28 July

Ans-    C

2. In July 2020, India extends medical assistance worth about USD 1 million to which of the following country?

A- Russia

B- Sri Lanka

C- Maldives

D- 28 July

Ans-    D

3. The Ministry of Shipping has recently waived waterway usage charges for _________

A- 4 years

B- 3 years

C- 2 years

D- 1 years

Ans-    B

4. Recently, Indian Railways started the constructing world’s first electrified tunnel to run double-stack containers in _______.

A- Assam

B- Haryana

C- Maharashtra

D- Jammu and Kashmir

Ans-    B

5. Recently, Partha Pratim Sengupta has been appointed as the new MD, CEO of which of the following bank?

A- Canara Bank

B- IDFC Bank

C- Indian Overseas Bank

D- UCO Bank

Ans-    C

6. After overtaking Exxon corporation, Reliance Industries became the world’s ________ largest energy company.

A- Second

B- Third

C- Fourth

D- Fifth

Ans-    A

7. Who among the following recently won the 2020 Football Writers’ Association (FWA) Footballer of the Year award?

A- Kevin De Bruyne

B- Jordan Henderson

C- Andrew Robertson

D- Jesse Lingard

Ans-    B

8. Recently, Benjamin Mkapa passed away. He served as the president of which of the following country?

A- Kenya

B- Ethiopia

C- Tanzania

D- Ghana

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *