Today Current Affairs| 27 April 2020
Share

1.Which of the following country has recently ended death penalty for crimes committed by minors?

A- UAE 

B- Qatar 

C- Saudi Arabia 

D- Kuwait 

Ans-    C

2. Which State Government Started the ‘Jeevan Shakti Yojana’ ?

A- Uttar Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Madhya Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-    C

3. The Uttar Pradesh government has banned all public functions till ________.

A- 30 May

B- 30 June 

C- 15 July 

D- 15 June 

Ans-   B

4. Which industry has been declared public utility service by 21 October ?

A- Medical industry 

B- Transportation Industry 

C- Banking Industry 

D- Small Industry 

Ans-    C

5. Which of the following state has deployed ‘KARMI-Bot’ to serve food, medicines to COVID-19 patients?

A- Assam 

B- Telangana 

C- Maharashtra 

D- Kerala 

Ans-    D

6. In Which Country did Amazon start a program called ‘Local Shops on Amazon’ ?

A- India 

B- UK

C- Australia 

D- Japan 

Ans-    A

7. Which of the following state government has launched Dhanwantari scheme for home delivery of medicines?

A- Assam 

B- Gujarat 

C- Uttar Pradesh 

D- Karnataka 

Ans-    A

8. Who among the following has been appointed as the economic secretary of India?

A- Ravi Mittal

B- Anita Karwal

C- Tarun Bajaj

D- Amit Khare

Ans-    C

9. Recently, Ronojoy ‘Ronny’ Roy passed away. He was a famous _________.

A- Painter 

B- Theater Artist 

C- Sitar Player 

D- Photojournalist 

Ans-    D

10. Recently, Badruddin Sheikh passed away following COVID19 infection. He was a famous _________.

A- Journalist 

B- Politician 

C- Painter 

D- Cricketer 

Ans-    B

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *