Today Current Affairs | 26 May 2020
Share

1.World Thyroid Day is observed every year on _______.

A- 25 May

B- 26 May

C- 24 May

D- 23 May

Ans-   A

2. Which State has Released the first installment of “Restart Package” ?

A- Meghalay 

B- Chhattisgarh 

C- Madhya Pradesh 

D- Andhra Pradesh 

Ans-   D

3. Recently, Indian Dispute Resolution Centre (IDRC), which provides a paperless dispute resolution environment has been inaugurated. IDRC is headquartered in _______.

A- Kolkata 

B- New Delhi 

C- Mumbai 

D- Lucknow 

Ans-    B

4. Which State has approved the grant of Industry status to khel ?

A- Madhya Pradesh 

B- Meghalay 

C- Mizoram 

D- Manipur 

Ans-   C

5. Who among the following will head the committee to reform the Drug Regulatory System.

A- Rajesh Bhushan

B- Sachin Taneja

C- Kailash Das

D- Mohit Kumar 

Ans-   A

6. Recently, India has helped which of the following country to set up a military war game centre?

A- Niger

B- Maldives 

C- Uganda 

D- Madagascar 

Ans-   C

7. Which State Government has Started the “Shram Siddhi Abhiyan” ?

A- Rajasthan 

B- Madhya Pradesh 

C- West Bengal 

D- Uttarakhand 

Ans-    B

8. Recently, which of the following fintech startups has partnered with Visa to launch innovative payment solutions for SMEs and startups?

A- Zaggle

B- Mswipe

C- Cred

D- Bildesk

Ans-    A

9. Recently, the government has announced the appointment of Prem K Nair as Indian Ambassador to Niger. What is the capital of Niger?

A- Luanda

B- Tunis

C- Niamey

D- Algiers

Ans-    C

10. Recently, Jamie Hampton announced her retirement. She was associated with which of the following sports?

A- Hockey 

B- Tennis 

C- Football 

D- Badminton 

Ans-    B

 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *