Today Current Affairs || 26 March 2020
Share

1.Bangladesh observes its Independence Day on ________.

A- 28 March 

B- 23 March 

C- 24 March 

D- 26 March 

Ans-    D

2. Who is appointed as the CEO of Walmart India ?

A- Ajoy Mishra 

B- Sameer Aggarwal

C- Dinesh Aggarwal 

D- Navin Gurnaney

Ans-    B

3. ‘Native Fury’ is a joint military exercise between USA and ________.

A- UAE

B- France 

C- Japan 

D- Oman 

Ans-    A

4. Hyperloop will allow the capsule inside the tube to reach speeds of more than _______ km/h.

A- 830

B- 2500

C- 1000

D- 560

Ans-    C

5. Recently, Prince Charles has been tested positive for COVID-19. He is the son and heir of _________.

A- Sergio Mattarella

B- Elizabeth II

C- Queen Mary 

D- Marie Antoinette 

Ans-    B

6. The Digital Industry has changed the default setting from HD content to SD. D in HD and SD stands for ________.

A- Digital 

B- Dimension

C- Direction 

D- Definition 

Ans-     D

7. FIFA’s ‘Pass the message to kick out coronavirus” campaign to combat the coronavirus will be published in ________ languages.

A- 13

B- 25

C- 36

D- 42

Ans-   A

8. Which of the following state government has launched the ‘Mo Jeeban’ programme and urged people to take a pledge to stay indoors ?

A- Andhra Pradesh 

B- Maharashtra 

C- Odisha 

D- Rajasthan 

Ans-    C

9. Where is Veer Surendra Sai Institute of Medical Sciences and Research (VIMSAR) located ?

A- Odisha 

B- Chhattisgarh 

C- Jharkhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

10. Recently, Abdul Latif passed away. He was associated with which of the following sports ?

A- Hockey 

B- Football 

C- Cricket 

D- Volleyball 

Ans-    B
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *