Today Current Affairs | 26 June 2020
Share

1.International Day in Support of Victims of Torture is observed every year on _______.

A- 25 June

B- 26 June

C- 27 June

D- 24 June

Ans-    B

2. Which State has launched Pragyan Bharti Scheme ?

A- Assam 

B- Mizoram 

C- West Bengal 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    A

3. Which of the following country joined the ‘Alliance for Poverty Eradication’ at the UN as its founding member?

A- Sri Lanka 

B- Bangladesh 

C- Nepal 

D- India 

Ans-    D

4. In Which State of Pakistan will the First Hindu Temple be built ?

A- Baluchistan 

B- Sindh

C- Karachi 

D- Islamabad 

Ans-   D

5. Recently, Union Health Minister Harsh Vardhan has launched ‘eBlood Services’ Mobile App Amid COVID-19 Crisis in partnership with _______.

A- India Red Cross Society 

B- Indo- Global Social Service Society 

C- Savelife

D- Friends2support

Ans-    A

6. Which of the following state has won the first prize under the e -Panchayat Puraskars-2020?

A- Tripura 

B- Punjab 

C- Himachal Pradesh 

D- Assam 

Ans-   C

7. Which Country will Join the arms trade treaty ?

A- USA

B- India 

C- China 

D- Russia 

Ans-   C

8. Skin cream ‘Fair & Lovely’ will drop ‘Fair’ from its name. ‘Fair & Lovely’ is a product of _______.

A- ITC Limited 

B- Hindustan Unilever 

C- Dabur

D- Britannia Industries 

Ans-    B

9. Recently, Maharashtra government has announced the Vithabai Narayangaonkar lifetime achievement award to Gulabbai Sangamnerkar. Gulabbai is a/an _______.

A- Folk Artist 

B- Painter 

C- Journalist 

D- Social Activist

Ans-   A

10. New Zealand’s Rachel Priest announces her retirement. She was associated with which of the following sports?

A- Football 

B- Badminton 

C- Cricket 

D- Tennis 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *