Today Current Affairs | 26 July 2020
Share

1.Maldives gained independence from the United Kingdom in the year _______.

A- 1957

B- 1959

C- 1962

D- 1965

Ans-    D

2. Which of the following country has recently eases drone export standards over the Missile Technology Control Regime (MTCR) commitments?

A- China

B- Japan

C- France

D- US

Ans-   D

3. India has recently announced a 400 million dollar currency swap agreement with which of the following country?

A- Nepal

B- Sri Lanka

C- Bhutan

D- Iran

Ans-   B

4. Kargil Vijay Diwas is observed every year on _______.

A- 24 July

B- 25 July

C- 26 July

D- 27 July

Ans-   C

5. ‘MyGov’ initiative was launched in the year ________.

A- 2014

B- 2015

C- 2016

D- 2017

Ans-   A

6. Recently, the Union Government has issued a certificate of GI registration for Saffron grown in ______.

A- Kashmir

B- Sikkim

C- Kinnaur

D- Chamba

Ans-   A

7. Ram Nath Kovind is serving as the _________ president of India?

A- 11th

B- 12th

C- 13th

D- 14th

Ans-   D

8. Recently, Tribal Cooperative Marketing Development Federation of India, TRIFED, has partnered with which of the following institute for the Unnat Bharat Abhiyan (UBA)?

A- IIT Kanpur

B- IIT Mumbai

C- IIT Delhi

D- IIT Indore

Ans-   C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *