Today Current Affairs || 26 February 2020
Share

1.The Indian Space Research Organisation (ISRO) will launch a geo imaging satellite, GISAT-1 using ________ launcher on 05 March 2020.

A- GSLV-D6

B- GSLV-F10

C- PSLV-C47

D- PSLV- C44

Ans-   B

2. The recently discovered C. gretathunbergae is a species of __ ?

A- Snail

B- Fish

C- Frog

D- Snake

Ans-    A

3. As of February, 2020, which country is India’s top trade partner ?

A- Russia

B- China

C- France

D- United States

Ans-    D

4. On 26th March 2020, Biennial elections will be held for the _________ seats of Rajya Sabha ?

A- 33

B- 55

C- 66

D- 77

Ans-    B

5. State Bank of India has joined hands with which of the following organisation to train differently-abled people to find jobs ?

A- Apple

B- Google

C- Microsoft

D- IBM

Ans-   C

6. What was overall rank of India in the Asian Wrestling Championships, 2020 held in New Delhi ?

A- Second

B- Third

C- Fourth

D- Fifth

Ans-    B

7. Which city has recently hosted International Judicial Conference ?

A- New Delhi

B- Bhopal

C- Mumbai

D- Chandigarh

Ans-    A

8. Recently, Mohammed Hosni Mubarak passed away. He served as the President of which of the following country for 30 years ?

A- Sudan

B- Libya

C- Jordan

D- Egypt

Ans-    D

9. Who among the following has been appointed as the new managing director and chief executive officer of TransUnion CIBIL Limited ?

A- Mohit Suri

B- Sachin Das

C- Rajesh Kumar

D- Ankita Deshwal

Ans-    C

10. Which state has recently ordered the destruction of ‘Thai Magur’ fish breeding centers ?

A- Gujarat

B- Maharashtra

C- Tamil Nadu

D- Goa

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *