Today Current Affairs| 26 April 2020
Share

1.World Intellectual Property Day is observed every year on _________.

A- 25 April 

B- 26 April 

C- 23 April 

D- 24 April 

Ans-    B

2. Who developed high pressure ventilator ‘VITAL’ to deal with COVID-19 ?

A- ISRO 

B- DRDO 

C- NASA 

D- WHO

Ans-   C

3. Which of the following country has recently abolished flogging as a form of punishment?

A- Oman

B- Qatar

C- Saudi Arabia 

D- UAE

Ans-    C

4. Who launched ‘e-office’ app for handling files ?

A- BSF

B- CRPF

C- NSG

D- CISF

Ans-    D

5. Who among the following will head the expert group for post-COVID-19 revival in Punjab?

A- C. Rangarajan

B- Kaushik Basu

C- Bimal Jalan

D- Montek Singh Ahluwalia

Ans-    D

6. Recently, Chithirai festival celebrations in Kallalagar temple has been cancelled. The  Chithirai festival is observed in ________.

A- Kerala 

B- Tamil Nadu 

C- Telangana 

D- Karnataka 

Ans-    B

7. Which State has become the First State to start hearing in courts Through virtual court ?

A- Uttar Pradesh 

B- Andhra Pradesh 

C- Tamil Nadu 

D- Rajasthan 

Ans-   A

8. Recently, Thuthukudi airport has been upgraded to level 3. Thuthukudi  airport is in _______.

A- Tamil Nadu 

B- Andhra Pradesh 

C- Telangana 

D- Kerala 

Ans-    A

9. Recently, The Assam government has deposited ________ to the state people who are stranded outside the state.

A- Rs 1000

B- Rs 1500

C- Rs 2000

D- Rs 2500

Ans-    C

10. Which of the following state government has launched a ‘Covid Pharma’ app to keep track of people buying medicines for cough, cold and fever from pharmacies?

A- Telangana 

B- Andhra Pradesh 

C- Uttar Pradesh 

D- Bihar 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *