Today Current Affairs | 25 May 2020
Share

1.International Missing Children’s Day is observed every year on _________.

A- 24 May

B- 25 May

C- 22 May

D- 23 May

Ans-    B

2. Who has become the World’s highest grossing female player ?

A- Sania Mirza

B- PV Sindhu

C- Naomi Osaka

D- Serena Williams 

Ans-   C

3. Zardalu Mango is grown in _________.

A- West Bengal 

B- Uttarakhand 

C- Odisha 

D- Bihar 

Ans-    D

4. Which Country launched ‘Space Operations Squadron’ ?

A- USA

B- China 

C- Russia 

D- Japan 

Ans-   D

5. Which of the following state has accorded ‘industry’ status to sports?

A- Assam 

B- Manipur 

C- Mizoram 

D- Odisha 

Ans-    C

6. Which of the following state will set up a commission for employment of migrant labourers?

A- Uttar Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Telangana 

D- Andhra Pradesh 

Ans-   A

7. Which State Government Started ‘fever clinic’ ?

A- Andhra Pradesh 

B- Uttar Pradesh 

C- Madhya Pradesh 

D- Maharashtra 

Ans-    C

8. Who among the following has been appointed as the National President of FICCI Ladies Organization (FLO)?

A- Shobhana Bhartia

B- Jahnabi Phookan

C- Chiki Sarkar

D- Vinita Bali

Ans-    B

9. Recently, Sports Authority of India (SAI) has deposited _______ each as out of pocket allowance in accounts of Khelo India athletes.

A- Rs 20,000

B- Rs 70,000

C- Rs 40,000

D- Rs 30,000

Ans-   D

10. Recently, Aritz Aduriz announced his retirement. He was associated with which of the following sports?

A- Cricket 

B- Badminton 

C- Football 

D- None of These 

Ans-    C

 
 
 
 
 
Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *