Today Current Affairs !! 25 January 2020
Share

1. When is the International Day of Education observed every year ?

A- January 21

B- January 24

C- February 21

D- February 24

Ans- B

2. Ministry of Rural Development (MoRD) has recently signed an MoU with which of the following organizations?

A-  World Bank

B- Bill and Melinda Gates Foundation

C- Asian Development Bank

D- BRICS Bank

Ans- B

3. Who has been recently awarded with the Subash Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar, 2020?

A- ) Vijay Kumar

B- Sylendra Babu

C- Kumar Munnan Singh

D- Naveen Kumar

Ans- C

4. Which state has recently made reading of preamble to constitution as a mandatory practice in schools?

A-  Uttar Pradesh

B- Madhya Pradesh

C- Gujarat

D- Maharashtra

Ans- B

5. Which state’s Tourism department has received the special mention honour as “Emerging Global Destination” in UN World Tourism Organisation Global Destination Award 2019?

A- Uttarakhand

B- Manipur

C- Assam

D- Kerala

Ans- D

6. What is the name of the award recently presented by the Indian President to children, in the fields of innovation, social service, sports, art and culture and bravery? 

A- Janani Puraskar

B- Shakti Puraskar

C- Bal Shakti Puraskar

D- Bal Puraskar

Ans- C

7. What is the current investment limit for Foreign portfolio investors in government and corporate bonds, after the recent directions of RBI? 

A- 20%

B- 25%

C- 30%

D- 35%

Ans- C

8. Which organisation is set to develop the National Data and Analytics Platform (NDAP)?

A-  Ministry of Statistics and Program Implementation

B- NITI Aayog

C- Finance Commission

D- National Development Council

Ans- C

9. India recently handed over the consignment of Measles and Rubella vaccines to which country, after a suspected outbreak?

A-  Sri Lanka

B- Maldives

C- Bangladesh

D- Nepal

Ans- B

10. World Holocaust Forum was recently convened in which city, to remember Holocaust and counter anti-Semitism?

A-  Moscow

B- Jerusalem

C- Paris

D- Berlin

Ans- B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *