Today Current Affairs || 25 February 2020
Share

1. The iconic National War Memorial is in ________.

A- Agra 

B- Lucknow 

C- New Delhi 

D- Chandigarh 

Ans-    C

2. India’s first floating jetty has been inaugurated in which state/UT ?

A- Goa

B- Andhra Pradesh 

C- Mumbai 

D- Gujarat 

Ans-   A

3. Which of the following state governments has launched ‘Vasthi Deevena’ scheme to provide financial assistance to students to meet hostel and mess expenses ?

A- Jharkhand 

B- Assam 

C- Telangana 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    D 

4. ‘Thal Sena Bhawan’, which was seen in news recently, is to be built in which state/ UT ?

A- Ladakh 

B- New Delhi 

C- Chandigarh 

D- Jammu & Kashmir 

Ans-    B 

5. Which state/UT was host to the ‘National Organic Food Festival’, held recently ?

A- New Delhi 

B- Assam 

C- Maharashtra 

D- Lakshadweep 

Ans-   A

6. Which of the following country will host the Commonwealth Shooting and Archery Championships in January 2022 ?

A- Bangladesh 

B- India 

C- Canada 

D- Australia 

Ans-    B 

7. ‘Viewpoints’, which was recently in news, is an application of which major technological company ?

A- Google 

B- Amazon 

C- Facebook 

D- Apple 

Ans-   C

8. Atal Kisan – Majdoor canteens’ scheme is associated with which state ?

A- Uttar Pradesh 

B- Haryana 

C- Uttarakhand 

D- Madhya Pradesh 

Ans-   B 

9. Which of the following Indian state/UT will host the first-ever Khelo India Winter Games ?

A- Sikkim 

B- Arunachal Pradesh 

C- Himachal Pradesh 

D- Ladakh 

Ans-   D 

10. Which state Government has ordered destruction of breeding centres of Thai Mangur fish ?

A- Maharashtra 

B- West Bengal 

C- Assam 

D- Odisha 

Ans-    A 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *