Today Current Affairs| 25 April 2020
Share

1.World Malaria Day is observed every year on _________.

A- 23 April 

B- 25 April 

C- 26 April 

D- 24 April 

Ans-    B

2. Which State/UT has won the Nanaji Deshmukh Gaurav Gram Sabha Award ?

A- Delhi 

B- Rajasthan 

C- Jammu Kashmir 

D- Uttar Pradesh 

Ans-    C

3. The International Delegate’s Day is observed every year on _________.

A- 22 April 

B- 23 April 

C- 24 April 

D- 25 April 

Ans-    D

4. Which State has launched a Mobile App named ‘Sampark Didi’ ?

A- Tamil Nadu 

B- Meghalay 

C- West Bengal 

D- Uttarakhand 

Ans-    D

5. Which of the following organisation has developed ‘VITAL’ ventilator specifically to treat COVID-19 patients?

A- ISRO

B- NASA

C- WHO

D- World Bank 

Ans-   B

6. Who Started the lockdown learners Series ?

A- UNICEF 

B- UNODC

C- WHO

D- IMF

Ans-    B

7. Which of the following institute has developed COVID-19 dashboard ‘PRACRITI’ that accounts for the basic reproduction number?

A- IIT Delhi 

B- IIT Roper 

C- IIT Kharagpur 

D- IIT Madras 

Ans-    A

8. Which of the following state government has  revived ‘zero interest’ loan schemes for women self-help groups?

A- Jharkhand 

B- Uttar Pradesh 

C- Andhra Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    C

9. Who among the following took oath as the Chief Vigilance Commissioner of India?

A- Sachin Shah

B- Sanjay Kothari 

C- Rajesh Jha

D- Mukesh Sharma 

Ans-    B

10. Vodafone Idea has tied up with which of the following company to launch ‘Recharge Saathi’?

A- Paytm 

B- Flipkart 

C- Facebook 

D- Google Pay 

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *