Today Current Affairs | 24 May 2020
Share

1.International Day to End Obstetric Fistula is observed every year on __________.

A- 21 May

B- 22 May

C- 23 May

D- 24 May

Ans-    D

2. Which Country announced its separation from the Open Skies Treaty ?

A- America

B- Britain 

C- Japan 

D- Russia 

Ans-   A

3. Recently, the 2nd consignment of essential medicine supplies from India reached Mauritius. What is the capital of _________Mauritius.

A- Victoria 

B- Port Louis

C- Praia

D- Antananarivo 

Ans-   B

4. Which State Government decided to start the “Every Body will get Employment” Scheme ?

A- Tamil Nadu 

B- Uttar Pradesh 

C- Andhra Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    D

5. According to a recent claim, Which of the following could lower coronavirus activity better than HIV drugs?

A- Clove

B- Gurmar

C- Kangra Tea

D- Amacha

Ans-   C

6. India’s KHUDOL declared one of Top 10 Global Initiatives to fight COVID-19. The KHUDOL initiative has been started in ________.

A- Assam 

B- Manipur 

C- Rajasthan 

D- Odisha 

Ans-    B

7. Which Country announced the half-hoisting of the National flag for 3 days ?

A- Italy 

B- India 

C- Russia 

D- America 

Ans-   D

8. Which of the following district of Madhya Pradesh secures 1st position in providing employment under MNREGA?

A- Dhar

B- Morena

C- Balaghat

D- Rewa

Ans-    C

9. Which of the following state administration has recently started a farmer awareness campaign to protect crops from locust or grasshopper?

A- Uttar Pradesh 

B- Bihar 

C- Jharkhand 

D- Uttar Pradesh 

Ans-   A

10. Which of the following Indian state will host the National Games 2022 ?

A- Odisha 

B- Meghalay 

C- Sikkim 

D- Himachal Pradesh 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *