Today Current Affairs | 24 June 2020
Share

1.India recently committed _________ to the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees in the Near East (UNRWA).

A- USD 15 Million 

B- USD 10 Million 

C- USD 8 Million 

D- USD 4 Million 

Ans-    B

2. In Which State ‘Indira Rasoi Yojana’ will be Started ?

A- Haryana 

B- Jharkhand 

C- Chhattisgarh 

D- Rajasthan 

Ans-    D

3. The Ministry of Commerce and Industry has recently mandated to provide information about _________ for the sellers by the Government e-Marketplace (GeM).

A- Country of Origin 

B- GI Tag Information 

C- Nutrition Importance 

D- Composition 

Ans-    A

4. Which State Government has launched the Nishtha Vidyut Mitra Yojana ?

A- Madhya Pradesh 

B- Rajasthan 

C- Gujarat 

D- Chhattisgarh 

Ans-    A

5. Which of the following banks has launched Micro Mitra program to provide financial assistance up to Rs.10 lakhs.

A- Canara Bank 

B- Yes Bank 

C- Axis Bank 

D- Karnataka Bank 

Ans-    D

6. According to the World Bank’s new release, India has retained its position as _______ largest economy on PPP basis for 2017.

A- 2nd 

B- 3rd

C- 4th

D- 5th

Ans-    B

7. Which State has launched “Mission Zero” Scheme to counter COVID-19 ?

A- Maharashtra 

B- Delhi 

C- Mizoram 

D- Rajasthan 

Ans-    A

8. Who among the following has been appointed as the chairman of Indian Financial Technology & Allied Services (IFTAS)?

A- R Manohar

B- Satish Kumar Ojha

C- T. Rabi Sankar

D- Mohit Iyyer

Ans-    C

9. Wasim Jaffer has been appointed as the head coach of ________ cricket team.

A- Uttar Pradesh 

B- Uttarakhand 

C- Assam 

D- Manipur 

Ans-    B

10. Recently, Vishwa Mohan Gupta passed away. He was a/an _______.

A- Poet

B- Actor 

C- Journalist 

D- Footballer 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *