Today Current Affairs !! 24 February 2020
Share

1.Which Indian sportsperson won the ESPN’s Female Sportsperson of the Year award for the third consecutive year ?

A- Mary Kom

B- P V Sindhu

C- Saina Nehwal

D- Sania Mirza

Ans-   B

2. Riek Machar has been sworn in as the first vice president of _________.

A- South Sudan

B- Ethiopia

C- Congo

D- Vietnam

Ans-   A

3. Central Excise Day is observed every year on ________.

A- 21 February

B- 22 February

C- 22 February

D- 24 February

Ans-   D

4. Which city was host to the ‘Symposium on Emerging Opportunities for Indian Textiles and Crafts’ ?

A- Varanasi

B- Lucknow

C- New Delhi

D- Hyderabad

Ans-  C

5. According to Commerce Ministry data, Which of the following country has become India’s top trading partner ?

A- China

B- USA

B- France

D- UAE

Ans-   B

6. Pradhan Mantri Kisan Samman Nidhi, PM-KISAN scheme has completed _______ year/years on 24 February ?

A- 1

B- 2

C- 3

D- 4

Ans-  A

7. Who was named as the Ernst and Young (EY) Entrepreneur of the Year 2019 ?

A- Shridhar Vembu

B- Kiran Mazumdar Shaw

C- Adi Godrej

D- Uday Kotak

Ans-   B

8. Which of the following Indian state will organize NITI Aayog’s North East Sustainable Development Goal Conclave 2020 ?

A- Manipur

B- Arunachal Pradesh

C- Assam

D- Tripura

Ans-   C

9. Who among the following has been elected as the president of the Rowing Federation of India ?

A- Ajay Tyagi

B- Mohan Nath Bisht

C- Ranjan Desh Pandey

D- Rajalaxmi Deo

Ans-   D

10. Who among the following Indian has won the 34th Cannes Open in France ?

A- Parimarjan Negi

B- D Gukesh

C- Vidit Gujrathi

D- Pentala Harikrishna

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *