Today Current Affairs| 24 April 2020
Share

1.International Day of Multilateralism and Diplomacy for Peace is observed every year on ________.

A- 22 April 

B- 23 April 

C- 24 April 

D- 25 April 

Ans-    C

2. Which Indian IT Company TCS will launch the Country’s First digital bank ?

A- Lebanon 

B- Israel 

C- Tunisia 

D- Afghanistan 

Ans-    B

3. National Panchayati Raj Day is observed every year on ________.

A- 25 April 

B- 24 April 

C- 23 April 

D- 22 April 

Ans-    B

4. Who has bought 9.99% stake in Reliance Jio ?

A- Twitter 

B- Amazon 

C- People’s Bank of China 

D- Facebook 

Ans-    D 

5. Which of the following institute has recently developed  foot-operated wash basins for Mumbai’s Dharavi?

A- DRDO

B- IIT Madras 

C- CSIR

D- IIT Kharagpur 

Ans-    C

6. Who has developed a Mobile App named “Wash Karo” to warn about COVID-19 ?

A- IIT Delhi 

B- IIT Mumbai 

C- IIT Madras 

D- IIIT Delhi 

Ans-    D

7. India’s first Mobile Virology Diagnostics and Research Laboratory has been inaugurated in ________.

A- New Delhi 

B- Hyderabad 

C- Chennai 

D- Pune 

Ans-    B

8. Which of the following northeastern state observed ‘Khongjom Day’ on 23 April?

A- Manipur 

B- Assam 

C- Tripura 

D- Nagaland 

Ans-    A

9. World Games has unveiled a new logo and title for 2022 edition. The 2022 edition will take place in _________.

A- Tokyo 

B- Shanghai 

C- Birmingham 

D- Cape Town 

Ans-    C

10. Recently, the World Bank has approved Rs 585 crore for State Roads Transformation Project of ________

A- Uttarakhand 

B- Himachal Pradesh 

C- West Bengal 

D- Assam 

Ans-    B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *