Today Current Affairs | 23 May 2020
Share

1.World Turtle Day is observed every year on _________.

A- 21 May

B- 22 May

C- 23 May

D- 24 May

Ans-    C

2. Who tied up for NTPC’s renewable energy business ?

A- BPCL

B- IOCL

C- ONGC

D- HPCL

Ans-    C

3. Recently, ICMR has issued revised advisory on use of ________ vaccine.

A- Hydroxy chloroquine 

B- Remdesivir

C- Ritonavir

D- Bacille Calmette-Guerin (BCG)

Ans-    A

4. Which IIT has discovered new ways to prevent memory loss due to Alzheimers ?

A- IIT Delhi 

B- IIT Madras 

C- IIT Bombay 

D- IIT Guwahati 

Ans-    D

5. Government has allocated _________ towards beekeeping under Atma Nirbhar Abhiyan.

A- Rs- 100 Crore 

B- Rs- 200 Crore 

C- Rs- 500 Crore 

D- Rs- 700 Crore 

Ans-    C

6. Recently, Indian Meteorological Department, IMD has launched seven services hosted on the website on which of the following government applications?

A- UMANG

B- MyGov

C- Sangam

D- vigil

Ans-   A

7. Who launched the ‘Leading the Game’ webinar series ?

A- FIFA

B- ICC

C- FIH

D- BCCI

Ans-    B

8. Which of the following state government has launched the ‘Everybody will get employment’ scheme?

A- Odisha 

B- Rajasthan 

C- Madhya Pradesh 

D- Uttar Pradesh 

Ans-   C

9. Which of the following Indian state is currently most affected from the locusts attack?

A- West Bengal 

B- Gujarat 

C- Punjab 

D- Rajasthan 

Ans-    D

10. Recently, US private equity company KKR has picked 2.32% stake in which of the following company for Rs 11,367 crore?

A- OYO Rooms

B- Jio Platforms 

C- OLA Cabs

D- Tata Motors 

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *