Today Current Affairs || 23 March 2020
Share

1.World Meteorological Day is observed every year on ________.

A- 20 March 

B- 23 March 

C- 24 March 

D- 22 March 

Ans-    B

2. World Water Day is observed every year on ________.

A- 20 March 

B- 21 March 

C- 22 March 

D- 23 March 

Ans-     C

3. The Government of India launched the “MyGov Corona Helpdesk” to Contain the spread of misinformation on Coronavirus on Which Social media platform ?

A- Facebook 

B- Twitter 

C- WhatsApp 

D- Instagram 

Ans-    C

4. According to the World Happiness Report 2020,Which is the happiest country in the world ?

A- United States 

B- Finland 

C- Norway 

D- Switzerland 

Ans-    B

5. The oldest fossil of a modern bird has been discovered and has been named as ________.

A- Lesula

B- Epimeria

C- Kipunji

D- Wonderchicken

Ans-    D

6. “RAISE 2020” Which was seen in news, is the first global Artificial Intelligence Summit of Which Country ?

A- France 

B- United States 

C- United Arab Emirates 

D- India 

Ans-   D

7. PM Modi has thanked Bhutan & Nepal for contributing to COVID-19 emergency fund by SAARC. SAARC is headquartered in ________.

A- Thimphu 

B- Kathmandu 

C- Dhaka

D- None of These 

Ans-   B

8. Which SAARC member Country pledged $1 million to SAARC Coronavirus Emergency Fund ?

A- Afghanistan 

B- Bangladesh 

C- Srilanka 

D- Pakistan 

Ans-    A

9. Which of the following state government has announced ₹1,000 financial aid to 35 lakh labourers amid the coronavirus outbreak ?

A- Jharkhand 

B- Haryana 

C- Uttar Pradesh 

D- Madhya Pradesh 

Ans-    C

10. Which of the following institute has recently developed affordable tests for COVID-19 ?

A- IIT Madras 

B- IIT Kanpur 

C- Delhi 

D- IIT Kharagpur 

Ans-    C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *