Today Current affairs | 23 June 2020
Share

1.International Widows’ Day is observed every year on ________.

A- 21 June

B- 22 June

C- 23 June

D- 24 June

Ans-    C

2. Which State Government launched the ‘Play little, Study little’ scheme ?

A- Mizoram 

B- Delhi 

C- Himachal Pradesh 

D- Tripura 

Ans-    D

3. International Olympic Day is observed every year on ________.

A- 23 June

B- 24 June

C- 22 June

D- 21 June

Ans-    A

4. In Which State ‘Job Guarantee’ Scheme will be Started 

A- West Bengal 

B- Odisha 

C- Jharkhand 

D- Andhra Pradesh 

Ans-    C

5. The United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) is headquartered in _________.

A- Vienna

B- New York 

C- Geneva

D- Stockholm 

Ans-    C

6. Which of the following institute has developed Indian receiver chip ‘Dhruva’ for NAVIC, GPS satellites?

A- IIT Bombay 

B- IIT  Madras 

C- IIT  Kharagpur 

D- IIT  Guwahati 

Ans-    A

7. Which Country Released the weather Bulletin of the disputed areas ?

A- Pakistan 

B- Nepal 

C- Bangladesh 

D- China 

Ans-    B

8. Who among the following inaugurated one of India’s largest & first Virtual Healthcare & Hygiene EXPO 2020?

A- Rao Inderjit Singh

B- Suresh Angadi

C- Mansukh Mandaviya

D- Parshottam Rupala

Ans-    C

9. Which of the following bank has partnered with Affordplan for the launch of co-brand card ‘Swasth programme’ for healthcare needs?

A- Axis Bank 

B- Yes Bank 

C- ICICI Bank 

D- HDFC Bank 

Ans-    B

10. Recently, Lachhman Singh Lehl passed away. He was a _______.

A- Filmmaker 

B- Actor 

C- Journalist 

D- Army Officer 

Ans-    D

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *