Today Current Affairs !! 23 January 2020
Share

1. Which is the most polluted city in India, according to Greenpeace India’s recent report?

A- Gurugram

B- Jharia

CLucknow

D- Noida

Ans- B

2. Which state is the first in the country to implement agricultural land leasing policy?

A- Gujarat

B- Tamil Nadu

C- Uttarakhand

D- West Bengal

Ans- C

3. What is the name of the indigenous artillery guns, which are to be inducted into the Indian Army?

A-Sharang

B-Shrirang

C-Sevak

D- Senak

Ans- A

4. Which defence Force of India has recently signed an MoU with Geological Survey of India?

A- Indian Army

B- Indian Navy

C- Indian Air Force

D-Indian Coast Guard

Ans- B

5. The National Bravery Awards for children are presented by which ministry/ organisation annually?

A-  Ministry of Women and Child Development

B- Ministry of Defence

C- UNICEF

D- Indian Council for Child Welfare

Ans- D

6. Retired IAS Officer Yudvir Singh Malik has been recently appointed as the Chairman and Managing director (CMD) of which crisis-hit firm?

A-IL&FS

B- DHFL

C- Unitech

D- Altico Capital

Ans- C

7. Which Private sector bank launched ‘card-less cash withdrawal’ facility from its ATMs, recently?

A-  HDFC Bank

B- Axis Bank

C- ICICI Bank

D- Kotak Mahindra Bank

Ans- C

8. As per the recent survey of Chief Executive Officers (CEOs) by consultancy firm PwC, which country has the highest growth prospects?

A-  China

B- India

C- United States

D- Germany

Ans- C

9. The recently set-up ‘National Start-up Advisory Council’ is to be chaired by which Union Minister?

A- Minister of Micro, Small and Medium Enterprises

B- Minister of Corporate Affairs

C- Minister of Commerce and Industry

D- Minister of Skill Development and enterpreneurship

Ans- C

10. India’s first ever convention centre in Africa was recently inaugurated in which African country?

A-  Libya

B- Ghana

C- Niger

D- Algeria

Ans- C

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *