Today Current Affairs| 23 April 2020
Share

1.According to a recent report by the World Bank, Remittances are likely to fall by ________ amid COVID-19 pandemic.

A- 10%

B- 20%

C- 25%

D- 30%

Ans-    B

2. What is India’s rank in the World press Freedom Index 2020 ?

A- 38

B- 40

C- 140

D- 142

Ans-    D

3. Recently, the HRD ministry has launched a portal named as ________ for inviting e-learning content contributions.

A- Unnati 2.0

B- VidyaDaan 2.0

C- Saharah 2.0

D- Sajag 2.0

Ans-    B

4. Which Country has become the First State in the country to be free from Coronavirus ?

A- Goa

B- Manipur 

C- Mizoram 

D- Arunachal Pradesh 

Ans-    A

5. Which of the following State/UT govt launches “Apthamitra” helpline and app to fight COVID-19

A- Delhi 

B- Karnataka 

C- Madhya Pradesh 

D- Telangana 

Ans-    B

6. In Which Country legalized cannabis cultivation for medicinal use ?

A- Israel 

B- Syria 

C- Lebanon 

D- Jordan 

Ans-    C

7. Scientists at the Council of Scientific & Industrial Research, Institute of Genomics and Integrative Biology (CSIR-IGIB) have developed a low-cost test which can detect the coronavirus within an hour named as _______.

A- Kella

B- Feluda

C- Jishu

D- Byomkesh

Ans-    B

8. Who among the following took over as the chairman of International Motorcycle Manufacturers Association (IMMA)?

A- Amit Nandi

B- Venu Srinivasan

C- Rakesh Sharma 

D- Gaku Nakanishi

Ans –  C

9. Which of the following company has acquired a 9.99% stake in Reliance Jio for Rs 43,574 crore?

A- Google 

B- IBM

C- Microsoft 

D- Facebook 

Ans-    D

10. Who among the following Indian has been named as the ambassador for Badminton World Federation (BWF)’s ‘i am badminton’ awareness campaign?

A- P V Sindhu 

B- Parupalli Kashyap

C- Saina Nehwal

D- Srikanth Kidambi

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *