Today Current Affairs !! 22 September 2019
Share

Today Current Affairs !! Today GK !! Current Affairs MCQ

1. In September 2019 commerce, Industry and railway Minister Piyush Goyal is on a two-day visit to_____.

  1. Turkey
  2. UAE
  3. Qatar
  4. Saudi Arabia

Ans:- B

2. In Recent, India & ____ have exchange document in areas including Space, disaster management and culture.

  1. Kazakhstan
  2. Magnolia
  3. Qatar
  4. Sri Lanka

Ans:- B

3. In Wresling who among the folloeing won bronze at the world champions in Nur-Sultan, Kazakhstan?

  1. Bajrang Punia
  2. Ravi Dahiya
  3. Amit Johri
  4. Both A & B

Ans:- D

4. Recently, DoNER Ministry has approved more than ____project wrong Rs 3,000 crore in the North East including Assam.

  1. 100
  2. 140
  3. 180
  4. 200

Ans :- D

 5. In September 2019 Ladhakhi____dance has create history by breaking into the Guinness book of world record as the largest Ladakhi dance .

  1. Phag
  2. Shondol
  3. Kunitha
  4. Lavani

Ans :- B

6. Where was the 16thb session of Joint Economic Commission (JEC) between India and Belgium Luxembourg Economic Union (BLEU) held in September 2019?

  1. Ranchi
  2. Lucknow
  3. New Delhi
  4. Jabalpur

Ans :- C

7. What is the theme of International Day for Peace 2019 ?

  1. Climate action for peace
  2. The sustainable development goals building blocks for peace
  3. The right to peace
  4. Paternership peace

Ans:- A

8. In September 2019, Finance Minister Sitharam announce that the public sector bank will organised ‘Loan Meals” in _____ District.

  1. 100
  2. 200
  3. 300
  4. 400

Ans :- D

9. ________ Short films and documentary from 11 countries will be Screened at the inaugural edition of the Jammu international film festival in 20196.

  1. 23
  2. 29
  3. 31
  4. 37

Ans:- D

10. In which during the first fortnight of Poshan Maah, a total of 8,405 children have been identified and refered using mobile app of Rashtriya Bal Swasthya Karyakram?

  1. Bihar
  2. Uttar Pradesh
  3. Punjab
  4. Madhya Pradesh

Ans:- B

11. In boxing whii become the first Indian to make to the final of the world’s men’s championship?

Vikash Krishna Yadav

Gaurav bidhuri

Amit Panghal

GauravSolanki

Ans:- C

12. Akila Dananjaya is releded to which sport ?

  1. Football
  2. cricket
  3. Basketball
  4. Chess

Ans:- B

13. What is the theme of the world Alzheimer’s months 2019?

  1. Every 3 second
  2. Remember me
  3. Raising awareness and challenging Stigma
  4. Faces of Dementia

Ans :- C

 

 

 

 

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *