Today Current Affairs | 22 May 2020
Share

1.International Day for Biological Diversity is observed every year on _________

A- 21 May

B- 22 May

C- 20 May

D- 19 May

Ans-   B

2. Which State/UT Started the Program “SUKOON – COVID-19” Beat the Stress ?

A- Bihar 

B- Delhi 

C- Jammu Kashmir 

D- Maharashtra 

Ans-   C

3. Which of the following country has ordered its flag to be flown at half-staff over the next three days due to COVID-19?

A- Italy 

B- France 

C- Russia 

D- US

Ans-   D

4. In Which State Started “Me Annapurna” initiative ?

A- Rajasthan 

B- Telangana 

C- Chhattisgarh 

D- Maharashtra 

Ans-    D

5. Which of the following state Forest Development Corporation came forward to help forest dwellers to sell ‘Timru leaves’ amid lockdown?

A- Gujarat 

B- Maharashtra 

C- Rajasthan 

D- Telangana 

Ans-   A

6. Which of the following state has recently launched the ‘Rajiv Gandhi Kisan Nyay Yojna’?

A- Punjab 

B- Rajasthan 

C- Madhya Pradesh 

D- Chhattisgarh 

Ans-   D

7. Which State Government has Started “Didi Vehicle Service” ?

A- Madhya Pradesh 

B- Andhra Pradesh 

C- Tamil Nadu 

D- Kerala 

Ans-    A

8. Recently, Tripura got its first international waterway with which of the following rivers as the Indo-Bangla protocol route?

A- Harora

B- Gomti

C- Sunai

D- Khowai

Ans-   B

9. Who among the following has been recently named as the chief economist and vice president of the World Bank?

A- Carlos A. Veg

B- Kenneth Rogoff

C- Carmen Reinhart

D- Morris Goldstein

Ans-    C

10. Indian Railway Started operating its First 12000 horsepower electric locomotive engine, its name ?

A- WAG 10

B- WAG 12

C- WAG 17

WAG 20

Ans-   B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *