Today Current Affairs | 22 June 2020
Share

1.Which of the following country’s radio stations started giving weather bulletins of Lipulekh, Kalapani and Limpiyadhura?

A- China 

B- Bangladesh 

C- Nepal 

D- Pakistan 

Ans-   C

2. Germany launched Which App to protect the public from Corona ?

A- SAHYOG

B- COVID- Warn

C- Saiyam

D- CHAMPION

Ans-    B

3. Mount Merapi volcano is in _______.

A- Japan 

B- Peru

C- Australia 

D- Indonesia 

Ans-   D

4. By What name is the Defense Institute of Science Advanced Technology made a mask ?

A- Navrakshk

B- Germiwali

C- Pavitrapati

D- None of These 

Ans-   C

5. The Insurance Scheme announced under Pradhan Mantri Garib Kalyan Package for health workers has been extended till _________.

A- August 

B- September 

C- October 

D- November 

Ans-    B

6. Which of the following state has started a ‘Play little, Study little’ scheme for school students?

A- Assam 

B- Uttar Pradesh 

C- Odisha 

D- Tripura 

Ans-   D

7. Which Country tied up With UNICEF to supply pneumonia vaccine to low-income countries at cheaper rates ?

A- India 

B- USA

C- Russia 

D- Britain 

Ans-    A

8. Kamakhya Temple is in _______.

A- Bihar 

B- Uttar Pradesh 

C- Uttarakhand 

D- Assam 

Ans-   D

9. The Reserve Bank of India has enhanced the withdrawal limit of the depositors of fraud-hit PMC Bank to _______.

A- Rs- 60,000

B- Rs- 80,000

C- Rs- 1,00,000

D- Rs- 1,25,000

Ans-   C

10. Recently, the Exim Bank has extended USD 20.1 mn credit line to which of the following countries?

A- Nicaragua 

B- Guatemala 

C- Costa Rica 

D- None of These 

Ans-   A

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *