Today Current Affairs | 22 July 2020
Share

1.National Mango Day is observed every year on _______.

A- 20 July 

B- 21 July 

C- 22 July 

D- 23 July 

Ans-    C

2. Which State/ UT has approved the ‘Chief Minister Ghar Ghar Ration Scheme’

A- Delhi 

B- Uttarakhand 

C- Karnataka 

D- Jammu Kashmir 

Ans-    A

3. Pi Approximation Day is observed every year on _______.

A- 21 July 

B- 22 July 

C- 23 July 

D- 24 July 

Ans-    B

3. In Which Indian State was the plasma donation campaign organized ?

A- Kerala 

B- Maharashtra 

C- Madhya Pradesh 

D- Delhi 

Ans-    D

4. India has signed an agreement for establishment of ‘Emergency Medical Services’ in which of the following country?

A- Nepal 

B- Afghanistan 

C- Maldives 

D- Bangladesh 

Ans-    C

5. Recently, PM Modi interacted with Arvind Krishna. Arvind Krishna is currently serving as the CEO of _______.

A- Redhat

B- Accenture 

C- IBM

D- Oracle Corporation 

Ans-    C

6. How long ICC T-20 WC Postponed 

A- 2021

B- 2022

C- 2023

D- 2024

Ans-    B

7. In a new notification, the government has extended work from home for IT, BPO companies till _______ due to COVID-19.

A- 31 December 

B- 30 November 

C- 31 October 

D- 30 September 

Ans-    A

8. Ramesh Babu Boddu has been appointed as the MD and CEO of which of the following banks?

A- Karur Vysya Bank 

B- City Union Bank 

C- Indian Bank 

D- Lakshmi Vilas Bank 

Ans-    A

9. Who among the following has been appointed as the Chairman and Managing Director (CMD) of National Mineral Development Corporation (NMDC)?

A- Rajesh Kohli

B- Manmeet Gaur

C- Sachin Jaiswal

D- Sumit Deb

Ans-     D

10. Who among the following won the inaugural Gulbenkian Prize for Humanity?

A- Malena Ernman

B- Greta Thunberg

C- Boris Johnson 

D- Naomi Seibt

Ans-     B

Leave A Comment For Any Doubt And Question :-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *